Het Verhaal

Cerabeau – Hoe het allemaal begon …

Begin 2014 sta ik op een kruispunt in mijn leven. Nadat ik 35 jaar als software ontwikkelaar systemen heb ontworpen, voel ik steeds meer de behoefte om een ‘tastbaar’ product te maken, iets wat je echt kan vastpakken.

De dag dat ik mijn hart gevolgd heb

Alsof het voorbestemd is, ontmoet ik een leverancier van 3D kleiprinters. Ik ben direct onder de indruk wat je met deze printer allemaal kan creëren. Ik besluit mijn hart te volgen en mij te verdiepen in deze wonderlijke techniek en haar schijnbaar oneindige mogelijkheden.

ron

Grote droom die uitkomt

Mijn grote droom wordt werkelijkheid met de oprichting van Cerabeau (Let ceramic shine), onze eigen ontwerpstudio, productieruimte en atelier. En mijn hoofd loopt nog over van de ideeën. Houd onze Facebookpagina in de gaten voor de laatste nieuwe ontwikkelingen en om niets te
missen.

Vreemde eend in de bijt

Bij een kleiprinter komt het er op aan dat je over veel productkennis beschikt. Daarom heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en ben ik een opleiding gaan volgen aan de kleiacademie in Amsterdam. Op de academie vinden ze mij wel een vreemde eend in de bijt … voormalig software ontwikkelaar wordt keramist.

atelier

Supertrots

Na de introductie van onze eerste productlijn Mirage (keramische lampen (met de nieuwste LED techniek) en bijpassende vazen) zijn wij doorgegaan met ontwerpen. We zijn dan ook supertrots  onze nieuwe lijnen  Organicum, Geminus, Diabolo, Quadrila en Lineae te kunnen presenteren. Neem snel een kijkje op onze website www.cerabeau.com en verwonder u over de schoonheid van deze ontwerpen

Geen chocola van te maken

Mijn docent en de directeur van de opleiding kunnen er geen chocola van maken wat ik aan het doen ben en willen mij na verloop van tijd zelfs voorstellen om maar met de opleiding te stoppen. Zelf heb ik nooit een moment getwijfeld dat ik op de juiste weg ben. Vanuit mijn software verleden wil ik een nieuwe dimensie toevoegen aan keramiek maken. Ik zie hoe digitale en manuele technieken elkaar versterken. Door de toepassing van software en 3D printtechniek liggen ook meer verfijnde ontwerpen binnen het bereik van de keramist.
De ‘digi-keramist’ is geboren.

Nieuwe dimensie

Cerabeau’s doelstelling is om keramische objecten te ontwerpen die functioneel en esthetisch zijn met als uitdaging deze twee te combineren in één ontwerp. Als digi-keramist zoek ik daarbij steeds naar nieuwe mogelijkheden door het toepassen van digitale printtechnieken.

"Klassiek materiaal op een moderne manier toegepast"

turfkade